Röster

Röster_emreEmre, Volvo CE Eskilstuna
”Det bästa här är sammanhållningen. För det mesta har vi det väldigt roligt när vi jobbar, vilket jag tycker är viktigt på en arbetsplats. När jag har praktik startar min arbetsdag kl. 06:54 med ett morgonmöte. Sedan går vi till vår arbetsplats och för mig är det monteringen för tillfället. Arbetsdagen slutar kl. 15:48. Volvosteget har betytt mycket för mig eftersom det öppnar nya dörrar för framtiden. Vi får möjlighet att arbeta på olika avdelningar och det ger mig en bred kunskap. Dessutom har vi teori var tredje vecka, vilket ger ytterligare fördjupning.”

 

Röster_märtaMärta, Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production, Skövde
”Innan jag började på Volvosteget hade jag inte en aning om hur det skulle vara, men jag tycker numera att industrijobb är både intressant och lärorikt. Jag gillar att ingen dag är likadan, det är ett varierat arbete. Mitt lag går efter ett schema och man byter arbetsområde ofta. Ena dagen kan man fylla på material och kontrollmäta för att nästa dag paketera och köra truck. Jag tycker om utmaningar och industrin var ju helt ny för mig, så det var oerhört roligt att jag kom in på Volvosteget.”

 

Röster_johanJohan, Volvo Bussar, Borås
”Min uppfattning om industrin har förändrats på ett positivt sätt sedan jag började jobba här. Det bästa med Boråsfabriken är att det är goa arbetskamrater och trevlig personal. Dagen blir mycket enklare och roligare om man trivs, vilket jag verkligen gör. Jag har fått en annan syn på industrin och har blivit mer tekniskt intresserad än vad jag var tidigare. Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba inom industrin i framtiden.”

 

Röster_elinElin, Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production, Köping
“Volvosteget har gett mig en kanonstart på mitt arbetsliv. Jag har fått upp ögonen för industrin och som det ser ut nu kommer jag fortsätta på det här spåret. Det jag gillade mest med utbildningen är att den var både praktisk och teoretisk. Det är häftigt att se hur mycket jag lärt mig på ett år och har utvecklats som person.”
Efter Volvosteget fick Elin anställning på Volvo Powertrains fabrik i Köping som maskinoperatör.