Varför Volvosteget?

Varför Volvosteget?

Därför är Volvosteget bra för dig …

Ibland är det svårt att veta vad man är bra på och vad man vill bli. Och hur man ska bli det. Då kan det vara skönt att veta att någon satsar och tror på dig. Volvosteget ger dig en möjlighet att ta tag i dina ambitioner och få en skjuts in på arbetsmarknaden. Under ett år lär du dig mer om en spännande och teknikintensiv bransch. Du får inblick i olika yrken och roller på arbetsplatsen – jobb som du kanske inte ens visste fanns eller vad de innebar. Och samtidigt som du skaffar dig både teoretiska och praktiska kunskaper, får du också lön!

Volvosteget ger inte automatiskt jobb på Volvo, men kan ge viktiga kontakter och en chans för dig att visa vad du går för. När året är slut får du ett värdefullt utbildningscertifikat som ökar dina chanser till jobb inom hela industrisektorn.

… och för Volvokoncernen …

Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor.

Genom Volvosteget bjuder vi på kunskapen, med förhoppningen att väcka teknikintresse och lust att arbeta inom industrin hos unga. Vi hoppas att du är en av dem vi letar efter.

… och faktiskt för hela Sverige!

Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi på Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Det innebär att vi bidrar med skatteintäkter.

Men visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till svensk välfärd, och det känns fint.