Volvo Group Trucks Operations, Powertrain production, Köping

Volvo Powertrain, Köping

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Köping?

Här tillverkas växellådor till Volvos lastbilar, bussar och dumprar och marina drev till Volvo Penta. Vi förser dessutom Volvos fabriker i Nord- och Sydamerika med växellådskomponenter.

Hur är det att jobba hos oss?

Vi har en trevlig och modern fabriksmiljö där vi arbetar tillsammans i lag för att sköta det dagliga arbetet, lösa problem och förbättra verksamheten. Fabriken ligger på promenadavstånd från Köpings centrum och är regionens största privata arbetsgivare. Vi är runt 1 600 personer som arbetar här med allt från produktion, produktutveckling, teknik och logistik till ekonomi- och personalfrågor.

Vill du söka till Volvosteget i Köping?

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet från industrin för att söka till Volvosteget. Vi söker efter nyfikna, positiva och drivna unga vuxna som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi vill vara världens bästa transmissionsfabrik och det är alla vi som arbetar här som gör skillnaden. Låter det spännande? Då kanske nästa steg för dig är Volvosteget hos oss.

Var får du praktisera?

Du kommer att ha din praktik inom bearbetningen vilket handlar om maskinbearbetning av komponenter i automatiserade maskiner och maskinlinor. I arbetet ingår i många fall även robothantering och i viss mån truckkörning. Du kan även få en praktikplats inom vårt härdverk där detaljerna värmebehandlas i stora härdugnar. Alla detaljer som bearbetas och härdas monteras sedan i våra slutprodukter.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Fördjupningen är inriktad mot skärande bearbetning (CNC-utbildning), där du lär dig om grunderna kring skärande bearbetning av material.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Efter Volvosteget kommer du att kunna söka en mängd olika arbeten inom tillverkningsindustrin. Under utbildningsåret kommer du lära dig att hantera automatiserade maskiner, arbeta i lag, kvalitetsarbete, problemlösning, ritningsläsning, lean-principer med mera.