Volvo Group Trucks Operations Powertrain Production, Remanufacturing, Flen

Volvo Powertrain, Flen

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här

Vad tillverkas på fabriken i Flen?

I Flen renoverar och tillverkar vi motorer, transmissioner (växellådor) och båtdrev till Volvokoncernens globala marknader. Med hög kompetens inom såväl bearbetning, montering och logistik ger vi energieffektiva motorer och transmissioner ett nytt liv.

Hur är det att jobba hos oss?

Totalt i fabriken arbetar ca 200 personer. Arbetsmiljön är alltid i fokus här och vi arbetar ständigt med att utveckla säkerhet och ergonomi. Idag har man så många hjälpmedel så de flesta tunga och smutsiga arbetsuppgifterna är borta. Att lära sig om arbetsmiljö och säkerhet är också en viktig del i Volvostegets utbildning. När du går Volvosteget i Flen kommer du att ha en handledare som hjälper dig och du ingår i ett arbetslag tillsammans med dina arbetskamrater på avdelningen.

Vill du söka till Volvosteget i Flen?

Om du vill ha ett omväxlande industrijobb och en gedigen kunskap om motorer och transmissioner är Volvo Flen arbetsplatsen för dig. Eftersom det är en liten anläggning har vi en familjär känsla där alla känner alla och hälsar på varandra. För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare.
Vi som jobbar här har olika bakgrund, är killar och tjejer i olika åldrar och har olika intressen. Mångfalden är något vi välkomnar där varje individ är värdefull och tillsammans arbetar vi för att nå Volvos mål.

Var får du praktisera?

Som Volvostegsdeltagare kommer du under första delen av utbildningen att få praktisera på alla avdelningar på fabriken för att få en inblick i hela processen. Exempel på avdelningar kan vara:
• Demonteringen där motorerna plockas isär, kontrolleras och rengörs.
• Bearbetningen där de olika delarna bearbetas (fräsning, slipning, etc) för att återfå sin funktion.
• Montering där motorerna sätts ihop.
• Transmissionsavdelningen där vi renoverar växellådor.

Under sista delen av utbildningen kommer du att få vara på en och samma avdelning för att bli så bra som möjligt där.

Du kommer också att få lära dig grunderna i programmering av CNC-maskiner (datorstyrda maskiner).

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Under de fyra fördjupningsveckorna kommer du att få lära dig svarva och fräsa i manuella maskiner.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Du kommer att få en gedigen teoretisk kompetens i industriarbete vad gäller kvalitet, underhåll, produktionsprocessen, lagarbete med mera. Praktiskt kommer du att lära dig mycket om motorer och kunna arbeta i olika typer av bearbetningsmaskiner. Du får truckkort under utbildningen och kommer kunna arbete inom lager och logistik.

Efter slutförd utbildning finns det goda möjligheter att fortsätta din karriär inom Volvo oavsett om det är i Flen eller någon av våra andra enheter i Sverige. Det är dock viktigt att komma ihåg att vi inte kan garantera någon anställning efter avslutad utbildning. Dina kunskaper och erfarenheter kommer givetvis kunna öppna andra dörrar inom svensk industri och vara en bra grund för vidare studier.