Volvo Group Trucks Operations, Manufacturing, Umeå

Volvo Lastvagnar, Umeå

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Umeå?

Volvo Lastvagnar Umeå är Norrlands största verkstadsindustri och Volvos enda tillverkare av lastbilshytter i Europa. Vi tillverkar förarhytter till Volvos tunga lastbilsmodeller. Produktionen är uppdelad i tre driftsområden som består av plåtbearbetning, hyttsammansättning samt ytbehandling. Vår fabrik har avancerad produktionsteknik baserad på robotar och datoriserade övervakningssystem.

Hur är det att jobba hos oss?

Vi är cirka 1 400 medarbetare. Vi sätter säkerheten först och ser till att vi har en bra och säker arbetsplats. Arbetsmiljön präglas av god gemenskap och är ergonomisk anpassad utifrån de behov som finns.

Vill du söka till Volvosteget i Umeå?

Vi söker dig som är nyfiken och gillar att jobba praktiskt med både omväxlande och repetitiva arbeten. Att kunna samarbeta med dina kollegor och följa våra riktlinjer är också viktigt. Du tycker om omväxlande arbetstider och är både praktiskt och teoretiskt lagd.

Var får du praktisera?

Du kommer få praktisera inom våra produktionsområden såsom måleri, hyttsammansättning och/eller pressning- och detaljtillverkning. Andra områden kan vara logistik eller kvalitet.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Under fördjupningsveckorna kommer du få fokusera på logistik eller svetsning.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Under ditt år hos oss lär du dig hur det fungerar på en produktionsanläggning samtidigt som du får jobberfarenhet. Du kommer få prova på att jobba på olika avdelningar och bland annat lära dig köra truck och travers.

Efter Volvosteget kan du till exempel jobba inom industritillverkning eller andra produktionsenheter beroende på ditt intresse och dina förvärvade kunskaper.