Volvo Group Trucks Operations, Manufacturing, Tuve (Göteborg)

Volvo Lastvagnar, Tuve

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Tuve, Göteborg?

I Tuvefabriken tillverkas lastbilen från grunden till färdig lastbil. Fabriken förser även andra Volvofabriker över hela världen med material. Vi tillverkar förutom Volvo FH16 även Volvo FM, Volvo FMX samt Volvo FH. Vi har ”line produktion” vilket innebär att man monterar på en ständigt rullande lina som lastbilen dras på. Varje avdelning ansvarar för sin del av lastbilen så som att montera på motorn, hytten, bränsletank och så vidare.

Hur är det att jobba hos oss?

Vi har drygt 1 900 medarbetare och producerar cirka 90 lastbilar per dag. Arbetsuppgifterna inom produktion är varierande med olika praktiska moment. Mycket av arbetet görs enskilt men man arbetar ändå i grupp och tillhör ett arbetslag. Vi använder verktyg och hjälpmedel för att göra arbetet mer ergonomiskt.

Vill du söka till Volvosteget i Tuve?

Vill du vara med och bygga världens bästa lastbil och få erfarenhet från produktions-/logistikarbete – då är detta en arbetsplats för dig! Vi söker dig som är nyfiken på att prova på att jobba inom industrin och gillar att jobba praktiskt.

Var får du praktisera?

Som Volvostegsdeltagare kommer du att få praktisera inom produktion som montör samt inom logistik som materialhanterare.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Fördjupningsveckorna har fokus på produktion och eventuellt logistik.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Förutom att du lär dig hela produktionsprocessen för att bygga en lastbil från start till slut så lär du dig även om arbetsmiljö, säkerhet, lagarbete, kvalitet och underhåll. Efter att ha slutfört Volvosteget kan du jobba som montör eller materialhanterare.