Volvo Construction Equipment, Arvika

Volvo Construction Equipment, Arvika

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Arvika?

Arvikafabriken är Volvokoncernens globala huvudfabrik för tillverkning av hjullastare. Här tillverkar vi många modeller i olika storlekar, bland annat L350 som är Volvos allra största hjullastare. De skräddarsydda maskinerna skickas ut till våra kunder runt om i världen där de gör stor nytta med sin enorma kapacitet, vare sig de används för att bereda plats för nya vägar, tunga industri- och skogsarbeten, hantera sviterna efter en naturkatastrof, eller bygga samhällen.

Hur är det att jobba hos oss?

Arvikafabriken är en högteknologisk anläggning där närmare 1 000 medarbetare jobbar med allt ifrån produktionsnära uppgifter i tillverkning, bearbetning och montering, till stödfunktioner inom kvalitet, miljö och teknik. Att vara en schysst arbetskamrat är en självklarhet här. Därför pratar vi mycket om vår kultur, hur vi beter oss mot varandra och vikten av att ha roligt på jobbet, samarbeta och inkludera alla. Något som besökare brukar bli förvånade över när de kommer till oss är hur tyst och rent det är. Vi jobbar mycket med ergonomi, säkerhet och renhet så att det ska vara en trivsam och säker arbetsmiljö för människorna och inget smuts i maskinerna.

Vill du söka till Volvosteget i Arvika?

Vi sätter stort värde på din personlighet och inställning. Här trivs du som vill vara med och utveckla en fabrik i världsklass tillsammans med oss. Att bidra med egna förbättringsidéer och sedan förverkliga dem på egen hand eller ihop med andra är en naturlig del av arbetsdagen. Du som brukar tänka utanför boxen och se på saker och ting med andra ögon passar därför jättebra i vårt gäng. På Arvikafabriken trivs också du som gillar när det händer saker, vill utveckla dig själv och tycker det är kul att lösa olika problem som uppstår.

Var får du praktisera?

På Arvikafabriken kan du testa att arbeta som montör i en motorstation på monteringen, hjälpa vår logistikpersonal med kittningen (sorteringen) av artiklar som ska försörja våra monteringsbanor, samt svetsa i vår svetsverkstad. Du får också följa med en mekaniker på underhåll som arbetar över hela fabriken och åker ut på både akuta och förberedda uppdrag att laga våra gigantiska bearbetningsmaskiner, svetsrobotar och annat. En deltagare kommer att få göra praktik som industrikommunikatör och arbeta på kommunikationsavdelningen med hela fabriken som upptagningsområde.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Deltagarna kommer genomföra sina fördjupningsveckor inom ett av följande områden: Montering, Logistik, Svets med programmering eller Kommunikation.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Som Volvostegare får du bland annat med dig kunskaper och arbetserfarenhet av produktionsprocessen, lean-metodologi, lagarbete och problemlösning. Kort sagt: Du har fått teoretisk kunskap som kompletterar det praktiska som stärker dig som kandidat till olika jobb på arbetsmarknaden.
Efter Volvosteget kan du till exempel jobba som svetsare, montör, materialhanterare eller truckförare beroende på vilka områden du har praktiserat inom under utbildningen.