Volvo Construction Equipment, Eskilstuna

Volvo Construction Equipment, Eskilstuna

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Eskilstuna?

Vi tillverkar transmissioner och axlar till hjullastare och axlar till ramstyrda dumprar. Dessa komponenter levereras sedan till våra monteringsfabriker runt om i världen. I vår produktion jobbar vi med till exempel maskinbearbetning, montering, härdning, målning, logistik, kvalitet och underhåll.

Hur är det att jobba hos oss?

Eskilstunas produktionsanläggning är en modern och avancerad fabrik med ett komplext flöde som innefattar både bearbetning och montering. Med våra ca 750 medarbetare är vi den största privata arbetsgivaren i kommunen. Säkerhet och miljö är ledord i vår verksamhet.

Vill du söka till Volvosteget i Eskilstuna?

Vi söker dig som är nyfiken och vill hjälpa oss utveckla verksamheten, du har lätt för att komma in i nya grupper, vill lära dig nya saker och tycker att det här med industriarbete verkar spännande.

Var får du praktisera?

Du kommer att få prova på olika verksamheter hos oss men största vikten kommer vi att lägga på bearbetning och underhåll men du kan även få prova på montering, härdning och målning.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Under fördjupningsveckorna får du möjlighet att fokusera på CNC-teknik, dvs jobba med datorstyrda maskiner.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Som Volvostegare får du med dig erfarenhet kring maskinbearbetning, montering och underhåll. Efter Volvosteget kan du till exempel jobba som CNC-operatör, montör eller underhållsmekaniker beroende på vilka områden du har praktiserat inom under utbildningen.