Volvo Bussar, Borås

Volvosteget Boråsfabriken

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Borås?

På Boråsfabriken bygger vi busschassier (bussens underrede) i två eller ibland tre monteringsflöden. Vi har ett antal förarbetsstationer som förmonterar material som förser monteringsflödena. Vi har även en annan verksamhet i fabriken där vi packar chassier i containrar som sedan skeppas ut i världen för montering i en karossfabrik.

Hur är det att jobba hos oss?

På fabriken jobbar idag ca 300 personer. I hela vår verksamhet jobbar vi i lag, vilket kräver att man är en bra lagspelare, kan samarbeta och ställa upp för varandra, vårt motto är att vi ska jobba tillsammans. Vi har en ren och fin fabrik med bra ergonomiska förutsättningar.

Vill du söka till Volvosteget i Borås?

Du som söker till Boråsfabriken tror vi är intresserad av industrin och är nyfiken på eller har fallenhet för teknik. Om du söker och får en plats hos oss kan vi nästan garantera att du kommer att trivas – vi har en god kamratskap i vår fabrik och du kommer att bli väl omhändertagen.

Var får du praktisera?

Som Volvostegare i Borås kommer du att bli placerad i vår montering, du kommer att få prova på de flesta arbetsstationerna under året du är anställd hos oss. Du behöver ingen tidigare erfarenhet utan lär dig på plats och har alltid en handledare som vägleder dig.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Fördjupningsveckorna har fokus på montering. Du får då möjlighet att välja vilken station du vill komma tillbaka och praktisera på under den återstående tiden av Volvosteget.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Efter året med Volvosteget är du en färdig montör med både praktisk och teoretisk kompetens. Volvostegets certifikat är en bra merit på ditt CV och intygar dina kunskaper och jobberfarenhet.