Volvo Group Trucks Operations, Powertrain production, Köping

Volvo Powertrain, Köping

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Köping?

På promenadavstånd från Köpings centrum ligger Volvos transmissionsfabrik som är regionens största privata arbetsgivare. Här bearbetas och monteras växellådor som går till många av Volvos lastbilar, bussar och dumprar. Vi förser även Volvokoncernens fabriker i Nord- och Sydamerika med växellådskomponenter och tillverkar marina drev för Volvo Penta.

Hur är det att jobba hos oss?

Här arbetar omkring 1 500 personer med allt från produktutveckling, teknik, logistik, HR och ekonomi till produktion. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Vi värdesätter mångfald och satsar mycket på lagarbete. På Volvo i Köping är det en trevlig arbetsmiljö. Vi har gjort stora satsningar på till exempel lyftverktyg och övriga hjälpmedel för att underlätta arbetet runtom i fabriken.

Vill du söka till Volvosteget i Köping?

Just nu händer det mycket hos oss. Vi investerar för att öka kapaciteten och de närmaste åren kommer fabriken att genomgå stora förändringar. Nya maskiner köps in, produktionsflöden läggs om och lokalerna fräschas upp.
Vi strävar efter mångfald och ser en fördel när människor med olika bakgrund, ålder, etnicitet etc tillsammans strävar mot vårt mål – vi ska vara världens bästa transmissionsfabrik! Låter det spännande? Då kanske nästa steg för dig är Volvosteget! Du behöver inte någon tidigare erfarenhet från industrin för att kunna söka till Volvosteget!

Var får du praktisera?

Du kommer generellt sett ha din praktik inom tillverkning/bearbetning. Inom vår verksamhet arbetar vi framför allt med tre huvudprodukter:
1) Växellådor till lastbilar, till viss del även till bussar.
2) Växellådor till anläggningsmaskiner.
3) Marina transmissioner till båtar.

Du kommer arbeta med tillverkning/bearbetning till någon av våra huvudprodukter, alternativt till flera. Det kan vara allt ifrån tillverkning av ett kugghjul eller tillverkning av ett växellådshus, till att arbeta i vårt härdverk. Allt som sker med en artikel/modul innan den ska monteras till en slutprodukt. Tillverkningen sker i automatiserade maskiner och maskinlinor, i många fall ingår även robothantering och i viss mån truckkörning.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Fördjupningen är inriktad mot skärande bearbetning (CNC-utbildning), där du lär dig mycket om grunderna kring skärande bearbetning av material.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Under utbildningsåret får du kompetens att arbeta som maskinoperatör inom tillverkande industri. Du kommer få lära dig hantera automatiserade maskiner, arbeta i lag, kvalitetsarbete, problemlösning, ritningsläsning, lean-principer med mera. Efter Volvosteget kommer du kunna söka en mängd olika arbeten inom tillverkningsindustrin.