Volvo Construction Equipment, Braås

Volvo Construction Equipment, Braås

För vägbeskrivning till vår fabrik klicka här >>

Vad tillverkas på fabriken i Braås?

Volvo Construction Equipment i Braås, cirka 30 km utanför Växjö, är världens ledande tillverkare av ramstyrda dumprar. Dessa fordon är utvecklade av Volvokoncernen för transporter av stora materialvolymer i svårframkomlig terräng. I Braås har vi både produktutveckling och produktion av dumprar. Tillverkningen, som består av bland annat plåtbearbetning, komponentsvetsning, maskinbearbetning, blästring och måleri, har hög automatiseringsgrad. Både tillverkningen och monteringen är byggda på ett kontinuerligt flöde, även kallat leanflöde. Logistikfunktionen stödjer produktionsprocessen genom hela flödet med material.

Hur är det att jobba hos oss?

Totalt är vi cirka 800 medarbetare här. Vi arbetar i en modern industrimiljö och oftast i grupper om 8-10 personer. Vi värnar om ett öppet klimat, gott samarbete och bra stämning i våra arbetsgrupper och vi har en fräsch och fin arbetsmiljö.

Vill du söka till Volvosteget i Braås?

Vi tycker att du ska söka till Volvosteget i Braås om du är nyfiken på och intresserad av industrin. Vi söker dig som är sugen på att utvecklas och vill få gedigen kunskap om och erfarenhet från produktionsindustrin. Du som gillar att se direkt resultat av ditt arbete, vill bidra till ett färdigt resultat och känna delaktighet kommer att passa bra här.

Var får du praktisera?

Som Volvostegsdeltagare kommer du att få praktisera inom logistik, montering och tillverkning.

Hur ser fördjupningsveckorna ut?

Utbildningen innehåller fyra veckor fördjupning inom ett eller flera områden. I Braås kommer vi att ha tillverkning (svetsteknik) som inriktning.

Vad lär du dig på Volvosteget?

Du kommer få lära dig om Volvos produktionssystem och modern industriteknik samt få erfarenhet av monteringsarbete och logistik/försörjningsflöde/materialhantering. Du kommer även få erfarenhet av produktionsteknik och kvalitet samt kunskaper om svetsning och plåtbearbetning. Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta som montör, svetsare och materialhanterare eller med logistik hos oss eller något annat industriföretag.