Volvostegets Bloggare 2015/2016

Här kan du följa våra bloggare som finns på fyra av Volvostegets utbildningsorter runt om i Sverige. Bloggarna delar med sig om vad som händer under deras utbildningsår på Volvosteget och vi får följa dem i deras vardag, både när de har teori och när de praktiserar.

Alla kommentarer/inlägg är bloggarnas personliga åsikter och motsvarar inte nödvändigtvis Volvokoncernens åsikter

 • Amanda och Emelin

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Construction Equipment, Arvika
  Födelseår: 1995 och 1996

  Nyfiken marknadsförare och glad naturälskare

  Amanda är en glad och social person som sökte till Volvosteget för att hon ville testa något nytt. Hon är utbildad inom försäljning och marknadsföring och har jobbat på McDonalds och hotell. På fritiden gillar hon att vara utomhus, träna och umgås med sin fästman, vänner och familj.

  Emelin är en driven och framåt tjej som gärna ger 100% i det hon gör. Hon är mycket intresserad av träning och musik men gillar också att hjälpa till att jobba i skogen och greja med sin bil. Hon har bland annat provat på jobb som frukostvärdinna, servitris och guide.

 • Emy

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Construction Equipment, Eskilstuna
  Födelseår: 1994

  Fixare med känsla för färg, form och humor

  Emy bor i Arboga och gick frisörprogrammet på gymnasiet. Hon är en energisk och spontan person som har lätt till skratt. När hon är ledig spenderar Emy gärna tid med vänner och familj och det får gärna hända oplanerade saker. Hennes största intressen är smink och inredning och hon gillar att fixa i sin lägenhet, pyssla, göra om saker och måla.

 • Erica och Elin

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Powertrain Production, Köping
  Födelseår: 1996

  Fotbollstjejer som är nyfikna på industrin

  Erica är en engagerad och omtänksam tjej som gillar nya utmaningar. När hon läste ekonomiprogrammet på gymnasiet sommarjobbade hon fyra veckor på Volvo i Köping där hon fick upp ögonen för industrin. Hon trivdes jättebra och ser Volvosteget som en möjlighet att bygga vidare på i framtiden. På fritiden spelar Erica fotboll, tränar på gym och umgås med nära och kära.

  Elin har gått på idrottsgymnasium och ägnar mycket av sin lediga tid på fotbollsplanen. Hon är en positiv person som inte är rädd att ta för sig och vill lära sig mer om hur det är att jobba inom industrin. Förutom fotboll, tycker Elin om att läsa, träna och umgås med kompisarna och pojkvännen. Matlagning är också ett stort intresse och när tiden finns lagar hon allt från asiatiskt till husmanskost.

 • Ebba, Jonathan, Johanna, Måns och Sanna

  Går Volvosteget hos:
  Volvo Group Trucks Operations, Umeå
  Födelseår: 1996, 1995, 1993, 1995, 1996

  Från naturintresse och dataspel till teckning och sport

  Ebba gillar att engagera sig i olika samhällsfrågor. Hon är gärna ute i naturen med sina hundar, sjunger och spelar bas.

  Jonathans intressen är teknik, resor och umgås med vänner. Han stressar sällan upp sig och gillar att lära sig nya saker.

  Johanna är en kreativ tjej som tycker om att teckna och måla. Hon är framåt och pratglad, är utbildad makeup-artist och tycker om att dricka kaffe.

  Måns är en lugn, glad och social kille som gillar fysiska aktiviteter som att köra skoter, åka snowboard och skateboard.

  Sanna är en glad och omtänksam tjej som på fritiden spelar fotboll och gärna hittar på roliga saker med sina kompisar.